Serie

Skribent

Tobias Andersson

20 januari 2023 | 15:30

Säsong 8 av ”Outlander” blir sista

Alla berättelser har en början och ett slut. Likaså Claires episka kärleksdrama som nu är bekräftat för både avslut och prequel.
Dramat där vi får följa den tidsresande sjuksköterskan Claire startade 2014 och har med tiden blivit en riktig publikframgång. Tidigare står det klart att serien är tillbaka i sommar för en sjunde säsong där den amerikanska revolutionen kommer att stå i centrum.
 
Men innan den sjunde säsongen ens hunnit rulla ut hos streamingtjänsterna är det redan nu bekräftat att ”Outlander” förnyats för en åttonde säsong – som även ska avsluta det romantiska tidsresedramat. Säsong 8 blir alltså ett avslut för Claire och Jamies kärleksresa genom tid och rum.
 
– Under nästan ett decennium har ”Outlander” vunnit publikens hjärtan över hela världen och vi är glada över att kunna få till ett riktigt avslut på Claire och Jamies episka kärlekshistoria, sa Kathryn Busby chef för Starz originalprogram, i ett uttalande till The Hollywood Reporter.
 
Sam Heughan ser bekymrad ut. Kanske är det för att "Outlander" har ett slut i sikte?
 
Fans av serien behöver dock inte sörja att Claire och Jamies kärlekshistoria når ett avslut. Det finns mer att berätta innan ”Outlander”- blir ett avslutat tv-kapitel. Som tidigare rapporterat kommer dramat nämligen att komma tillbaka i form av en prequel-serie, ”Outlander: Blood of my Blood” där vi får följa berättelsen om Jamies föräldrar. En origin-historia, alltså.
 
Seriens showrunner säger så här om ”Outlander: Blood of my Blood”:
 
– Titeln är en nickning till Jamie Frasers äktenskapslöfte till Claire och det kommer att finnas flera namn och ansikten som ”Outlander”-fans kommer att känna igen.
 
”Outlander” är baserad på Diana Gabaldons böcker. I Sverige kan du streama tv-fenomenet hos Netflix, Viaplay och HBO Max.
 

Läs också: Nu vet vi vad prequelserien till "Outlander" ska handla om

| 20 januari 2023 15:30 |