Film

Skribent

MovieZine

29 oktober 2018 | 10:00

”Operation Ragnarök” - ny trailer till den svenska zombiefilmen

Det ser ut som om ”The Walking Dead” har invaderat Landskrona. Kolla in rysaren som får biopremiär i december.
En ubåt lastad med ett hemligt virus kraschar utanför Landskrona. Smittan sprids blixtsnabbt över staden och förvandlar folk till aggressiva monster. Militären sätter hela staden i karantän, medan två familjer försöker överleva, gömda i det gamla Citadellet.

- Samtidigt har militären insett att de inte kan upprätthålla karantänen, utan skickar ett JAS-plan för att bomba Landskrona. Våra hjältar måste ut med sanningen innan bombplanet kommer, berättar regissören Fredrik Hiller för MovieZine.
 
 
Genrefilmsregissören Fredrik Hiller har samlat Jonas Malmsjö (”Psalm 21”), Per Ragnar (”Låt den rätte komma in”) och Bahar Pars (”En man som heter Ove”) i "Operation Ragnarök", en thriller, som förutom monster också ska ta upp politiska och psykologiska teman. Splittringar uppstår inom gruppen överlevare, som består både av svenskar och invandrare.

- Ju mer jag jobbat med filmen inser jag att den handlar om projektion: människans inneboende tendens att utanförlägga det vi inte vill se hos oss själva på andra människor, i synnerhet av annan klass, religion, sexualitet och etnicitet, säger Hiller.

”Operation Ragnarök” får biopremiär 7 december.
| 29 oktober 2018 10:00 |