Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2023 | 22:15

Officiellt! James Gunn regisserar ”Superman: Legacy”

Det blir upp till mannen bakom ”The Suicide Squad” och ”Guardians of the Galaxy” att tackla Stålis nästa äventyr.
James Gunn håller sig kvar i superhjältarnas värld. Nu står det klart att han själv ska regissera ”Superman: Legacy”, som sin nästa film efter vårens ”Guardians of the Galaxy: vol 3”. Inte så överraskande kanske: Gunn meddelade i slutet av januari att han både skriver manus och överväger registolen.
 
DC:s nästa film om Superman kommer att ignorera allt vi sett med Henry Cavill. Nu är det dags att introducera ännu en ny version av den ikoniske hjälten från planeten Krypton, och ännu en ny skådis tar över manteln.
 
Men det ska inte bli ännu en origin story. Istället ska filmen ”fokusera på hur hjälten balanserar sitt kryptoniska arv med sin mänskliga uppväxt”.
 
 

James Gunn har tidigare tackat nej till Superman

 
”Ja, jag regisserar ”Superman: Legacy” som släpps 11 juli 2025”, skriver Gunn på Twitter. ”Vägen dit har varit lång. Jag erbjöds Superman för flera år sen - och tackade nej. Jag kände inte att jag hade något unikt, kul eller emotionellt att bidra med, så som han förtjänade.”
 
”Men nu har jag hittat en vinkel som kretsar kring Supermans arv - både hans aristokratiska föräldrar från Krypton och hans föräldrar från gården i Kansas, och hur de påverkar vem han är och vilka val han gör”, berättar regissören.
 
När "Superman: Legacy" släpps på bio sommaren 2025 blir det första storfilmen från James Gunns och Peter Safrans nya ambitiösa DC-universum som sträcker sig över både filmer, serier och tv-spel.
| 15 mars 2023 22:15 |