Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juni 2022 | 11:00

Kommande "Aliens: Dark Descent" är redo att skrämma slag på oss

Blodtörstiga xenomorfer, skräck och action väntar i spelet "Aliens: Dark Descent".
Genom åren har en rad olika spel baserade på filmserien "Alien" kommit, som den moderna klassikern "Alien: Isolation" där vi får följa dottern till Ellen Ripley i ett skrämmande äventyr eller det mindre lyckade "Aliens: Fireteam Elite".
 
Under gårdagens presentation Summer Games Fest fick vi se ett helt nytt spel, kallat "Aliens: Dark Descent", som ska släppas till Playstation, Xbox och PC under 2023.
 
- Vi är hedrade att få samarbeta med 20th Century Studio och Disney på ett nytt projekt från denna utpräglade franchise, samt att få samarbeta med våra utmärkta partners på Tindalos Interactive. Deras expertis, talang och passion för licensen kommer att göra det här till ett ikoniskt nytt kapitel i "Alien"-serien", säger John Bert, vd på Focus Entertainment.
 
 
 
"Aliens: Dark Descent" beskrivs som ett actionspel för en spelare med en ny berättelse där vi kommer få kämpa mot de ikoniska xenomorferna som en grupp marinsoldater på planeten Lethe.
 
Till skillnad från "Alien: Isolation" verkar det här spelet låna mer inspiration från filmen "Aliens" av James Cameron från 1986, så vi ska troligtvis vänta oss något mer action framför skräck.
 
- Vi är glada över att få fortsätta expandera på den älskade "Alien"-serien med en djup upplevelse för en spelare tack vara de skarpa sinnen från våra vänner på Focus och Tindalos. Fans av serien blir nog glada över att få hoppa in i en ny genreupplevelse och ett nytt spännande spel som inte liknar något av våra tidigare "Alien"-spel, säger Luigi Priore, vicepresident på Disney, Pixar och 20th Games.
 
"Aliens: Dark Descent" släpps alltså någon gång under 2023 till en rad olika konsoler. Förutom spelet är en ny "Alien"-film av Fede Alvarez ("Don't Breath") och en tv-serie av Noah Hawley som utspelar sig på jorden ("Fargo") till Disney+.
 
Vilket är det bästa "Alien"-spelet?
| 10 juni 2022 11:00 |