Film

Skribent

MovieZine

5 mars 2022 | 09:15

Ny "Alien"-film går direkt till streaming

Fede Alvarez tar över regin när Ridley Scotts skräckfranchise växer.
Fem år efter "Alien: Covenant" är det klart för en ny långfilm i samma universum. Den sjunde "Alien"-filmen skrivs och regisseras av Fede Alvarez.
 
Alvarez, känd för "Don't Breathe" och "The Girl in the Spider's Web", tar över rymdskräck-franchisen efter Ridley Scott som regisserade originalet "Alien" från 1979, samt de två senaste prequel-filmerna. Han sägs vara ett stort fan av filmerna och pitchade sin idé för Scott redan för flera år sen. 
 
Det här ska dock bli en fristående film, enligt Hollywood Reporter. Dessutom spelas den in för streamingtjänsten Hulu (så räkna med svensk premiär på Disney+).
 
Även om en streamingpremiär kan innebära lägre budget än en biofilm, så finns inte heller samma krav på att göra filmen bred och mainstream, enligt 20th Century Studios-chefen Steve Asbell: "En sån film behöver inte tilltala alla. Och den här ligger närmare genre-rötterna". 
 
Sigourney Weaver som ikonisk sci-fi-hjälte i de två första "Alien"-filmerna
 
Mer "Alien" är på väg: Noah Hawley, skaparen bakom "Fargo", arbetar på en tv-serie som för första gången tar ned "Alien"-franchisen och dess monster på jorden
 

ANNONS: Köp "Alien 6 Movie Collection" hos Coolshop.se

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad vill ni se i den nya Alien-filmen? Kommentera gärna.
| 5 mars 2022 09:15 |