Serie

Skribent

Anders Eklöf

1 juli 2021 | 21:09

Det här handlar den kommande "Alien"-serien om

Regissören Noah Hawley berättar mer om den kommande "Alien"-serien, som kommer utspela sig på jorden.
Vi har tidigare berättat att Disney har gett tummen upp till en tv-serie i "Alien"-universumet, regisserad av Noah Hawley ("Fargo"), som ska utspela sig på jorden.
 
I en intervju med sajten Vanity Fair berättar regissören att det är dags för xenomorpherna och facehuggers att få bita tag i de slipsbärande cheferna den här gången, istället för de anställda som de skickat på dödliga expeditioner i otaliga filmer. 
 
- På en viss nivå är det berättelser om ojämlikhet. En av sakerna jag älskar med den första filmen är hur mycket 70-tal den är och hur den mer eller mindre handlar om lastbilschaufförer i rymden, som blir beordrade av ett ansiktslöst företag att åka iväg, säger Noah Hawley till Vanity Fair
 
 
Han jämför det med en replik av Sigourney Weaver i "Aliens", där hon säger till den Weyland Corporation-anställda Carter Burke (spelad av Paul Reiser): "Jag vet inte vilken art som är värst. De slänger dig åtminstone inte i sjön för en procentsats". 
 
- Den andra är en sådan 80-talsfilm, men den handlar fortfarande om soldater. Carter Burke är i bästa fall en mellanchef. Det är berättelser om de du skickar iväg för att göra det smutsiga grovarbetet, fortsätter han. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Han berättar även att det inte är en berättelse om Ellen Ripley (som spelas av Sigourney Weaver), då han anser att den sagan är slut. 
 
- Jag vill inte stöka till den. Det här är en berättelse som utspelas på jorden. "Alien"-historierna handlar alltid om fångar, fångade i ett fängelse eller i ett rymdskepp. Jag tänker att det skulle vara intressant att bredda det lite. Vad skulle hända om de släpps loss fritt?
 
Inspelningarna av den ännu namnlösa "Alien"-serien drar igång våren 2022. 
 
Vad vill du se i den kommande "Alien"-serien?
| 1 juli 2021 21:09 |