Film

Skribent

MovieZine

10 april 2021 | 15:05

”Alien”-filmerna har flyttat in på Disney Plus

Sex filmer om slemmiga monster i rymden - här kan du streama dem.
Disney+ är inte längre bara till för spralliga prinsessor och färgstarka superhjältar. Sedan nya kategorin Star lanserades har utbudet sakta men säkert breddats med mer barnförbjudna filmer, bland annat klassiker och nyare titlar från 20th Century Fox.

I veckan landar alla sex ”Alien”-filmer på Star hos Disney+, redo att maratonslukas av dem som inte får nog av slemmiga monster i rymden.

Äventyret börjar år 1979 då Ridley Scott tog med publiken på en skräckfylld resa med rymdskeppet Nostromo. ”Alien” anses än idag vara en stilbildande film i science fiction-genren. Sigourney Weaver återvände till rollen som Ellen Ripley i James Camerons mer actionladdade ”Aliens - återkomsten” från 1986. Tvåan är onekligen en av de få riktigt lyckade uppföljare som någonsin gjorts, och Sigourneys egna favorit i filmserien!
 
 
David Fincher fick göra sin första långfilm med ”Alien 3” några år senare. Under 90-talet fick vi även Jean-Pierre Jeunets ”Alien återuppstår” med Winona Ryder i en stor roll. De två filmerna hittade också sina fans, men nådde aldrig upp till samma status som föregångarna.

Filmserien troddes länge vara över, tills Ridley Scott bestämde att det fanns mer att utforska. Varifrån kom egentligen de utomjordiska monstren, Xenomorphs? Det försökte han besvara i prequeln ”Prometheus” med Noomi Rapace, och nu senast i ”Alien: Covenant”.

Samtliga ”Alien”-filmer hittar du just nu på Disney+

Ett abonnemang på Disney+ kostar 89 kronor i månaden. Läs mer och bli medlem på disneyplus.com.
| 10 april 2021 15:05 |