Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 mars 2021 | 14:33

Sigourney Weaver korar bästa "Alien"-filmen

"Tvåan har den bäst konstruerade storyn för karaktären Ripley", berättar skådespelerskan.
Sigourney Weaver har "Alien" (1979) att tacka för mycket. Ridley Scotts sci-fi blev startskottet på en lång skådespelarkarriär, och tvåan "Aliens - återkomsten" (1986) cementerade Ripleys status som stenhård actionhjälte.

Weaver har slagits mot slemmiga rymdmonster i ytterligare två uppföljare på 90-talet, men om hon måste välja den bästa så har hon en klar vinnare.

För Collider berättar hon vilken som var hennes favorit att göra.

- Jösses, en svår fråga. Men "Aliens" hade den bäst konstruerade storyn för karaktären, eftersom Jim (Cameron) har en otrolig känsla för storyns struktur, säger Weaver och förklarar:

- Karaktären kommer ut ur sin hypersömn, ingen tror henne, hon skickas i exil till ett limboland där hon inte blir trodd, och hennes familj är död... Ripleys uppbyggnad, vad hon gör i slutet och hur hon hittar sin nya familj, det var guld för mig. Det var en sådan otrolig resa för karaktären. Så tvåan var den mest tillfredsställande.

Weaver och James Cameron har fortsatt att arbeta ihop i "Avatar" och de kommande uppföljarna. Men om det någonsin blir mer "Alien"-filmer för Sigourney känns ytterst tveksamt.
| 10 mars 2021 14:33 |