Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 november 2022 | 20:00

Lupita Nyong’o i spinoff till ”A Quiet Place”

Det ser ut som om Lupita Nyong’o får huvudrollen i en kommande uppföljare till John Krasinskis rysare.
Filmen blir en spinoff till 2018 års skräcksuccé ”A Quiet Place” och dess uppföljare ”A Quiet Place Part II” från 2021 och har fått titeln ”A Quiet Place: Day One”. Sedan tidigare är det klart att Michael Sarnoski (”Pig”) plockar upp stafettpinnen som regissör efter Krasinski som regisserade och även medverkade i de två första filmerna.
 
Emily Blunt, Krasinskis fru på och utanför duken, spelade hjältinnan i del ett och två men det ser ut som om hon lämnar filmserien för att ge utrymme åt nya karaktärer. Oscarsvinnaren Nyong’o är i sista förhandlingar för att spela huvudrollen i filmen som är tänkt att bli början på en ny franchise, skriver Deadline.
 
Det ser dock ut som om vi samtidigt får en ”A Quiet Place Part III” återigen i regi av Krasinski med preliminär premiär 2025. Vad den eller spinoffen ska handla om är oklart men vi ser fram emot fler ruskiga skräckisar om de ljuskänsliga monstren och med tanke på Nyong’os imponerande erfarenhet i rysare som ”Us” och ”Little Monsters” så är hon onekligen ett perfekt skådespelarval.
 
”A Quiet Place: Day One” planeras få premiär 8 mars 2024.
| 1 november 2022 20:00 |