Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 april 2022 | 17:30

7 nya tv-serier från olika streamingtjänster att plöja över påskhelgen

Vi har plockat fram en grym tv-serie från sju olika streamingtjänster, som alla är redo att avnjutas i sin helhet över påskhelgen.
Det blir bara svårare och svårare att hålla koll på det ständigt växande utbudet, som dyker upp på de allt fler streamingtjänsterna. För att underlätta lite så har jag därför plockat ut en titel från sju olika streamingtjänster, som har hunnit sända samtliga avsnitt av någon riktigt sevärd tv-serie hittills under 2022. Den perfekta guiden nu när många av oss får en extra lång ledighet över påskhelgen - och kan plöja en tv-serie (eller flera) från början till slut!
 

"1883" - Paramount+

 
 
En mer eller mindre helt fristående prequelserie till redan hyllade "Yellowstone". Den Oscarsnominerade manusförfattaren och regissören Taylor Sheridan ("Hell or Hight Water") har genom serierna "Yellowstone" och "Mayor of Kingstown" redan visat vad han går för som tv-skapare, men westerndramat "1883" lyckades faktiskt få full pott i vår recension av serien tidigare under året.
 

"Anatomy of a Scandal" - Netflix

 
 
"Big Little Lies"-skaparen David E. Kelley är tillbaka med ännu ett mysterium om lögner och motstridiga historier. Den här gången utspelar sig händelserna och skandalerna inom Storbritanniens elit, när en av rikets ministrar (och nära vän till premiärministern) plötsligt anklagas för våldtäkt mot en av sina anställda. I huvudrollerna hittar vi Rupert Friend ("Homeland"), Sienna Miller ("The Loudest Voice") och Michelle Dockery ("Downton Abbey"). Hela säsongen släpps hos Netflix den 15 april.
 

"Harmonica" - Viaplay

 
 
Det finstämda relationsdramat om countryparet Harry och Monicas äktenskap, som bokstavligt talat verkar sjunga på sista versen - låter oss följa med på nostalgiturné, samtidigt som paret en gång för alla börjar prata med varandra om sitt gemensamma trauma. Josephine Bornebusch har tidigare skapat fantastiska "Älska mig" och återvänder här som regissör, manusförfattare och skådespelare i en av huvudrollerna, tillsammans med Jonas Karlsson som både skrivit och spelar den andra huvudrollen.
 
 

"Mörkt hjärta" - Discovery+

 
 
Serien har av många redan krönts till en av årets bästa nya svenska tv-serier och är en psykologisk dramathriller baserad på boken "Hur man löser ett spaningsmord", som berättar hur en Missing People-volontär blev den första privatpersonen i Sverige att lösa ett mord. I huvudrollerna hittar vi Aliette Opheim ("Kalifat", "Björnstad"), Gustav Lind ("Älska mig") och Clara Christiansson ("Gåsmamman").
 
 

"Our Flag Means Death" - HBO Max

 
 
I en historia som förvånansvärt nog faktiskt är (väldigt) löst baserad på den verkliga piraten Stede Bonnets äventyr under 1700-talet, så har vi fått en av årets mest underhållande nya komediserier. Rhys Darby axlar huvudrollen mot Taika Waititis annorlunda men otroligt charmiga version av den ökända piratkaptenen Svartskägg. Waititi ("Thor: Ragnarök", "Jojo Rabbit") har även regisserat flera av avsnitten.
 
 

"Severance" - Apple TV+

 
 
"Kontorsjobb har aldrig varit läskigare" slår Viktor Jerner fast i sin fullpotts-recension av serien här på MovieZine. Ben Stiller skapade regisserade häromåret samtliga avsnitt av den spännande och välspelade miniserien "Escape at Dannemora" och har utan tvekan lyckats överträffa den bedriften här. Handlingen utspelar sig kring huvudkaraktären Mark (Adam Scott) som bokstavligt talat lever två olika liv, efter att ha fått ett chip inopererat i hjärnan som gör att han inte kan minnas sitt privatliv när han befinner sig på jobbet och tvärtom. 
 
 

"Legenden om Vox Machina" - Prime Video

 
 
Vad som började redan 2015 som ett livestreamat event från röstskådespelaren Matthew Mercer och hans andra röstskådespelarevänner, när gänget satt och spelade rollspelet Dungeons & Dragons tillsammans, växte snabbt i populäritet... och har nu (efter en Kickstarter-kampanj som drog in över en miljon dollar på bara en timma) blivit en väldigt barnförbjuden och underhållande animerad tv-serie. Med 100% på RottenTomatoes och en andra säsong redan på ingång, så är "The Legend of Vox Machina" definitivt en tv-serie som bör ges en chans om du exempelvis gillat "The Boys" eller "Invincible" hos Prime Video tidigare. 
 

Läs också: Årets bästa tv-månad? Vi guidar dig rätt genom 30+ nya premiärer i april

 
Vilka tv-serier planerar du att ge dig på under påskhelgen? Kommentera gärna nedan!
| 13 april 2022 17:30 |