Film

Skribent

MovieZine

14 september 2023 | 21:00

3 nya serier att streama i helgen - en av dem har vi väntat på sen januari!

Äntligen Sverigepremiär för mysterierna i "Poker Face" med Natasha Lyonne.
Netflix tar en chill helg denna vecka, men vi hittar desto mer spännande premiärer på de andra streamingtjänsterna. Oförutsägbara mysterier verkar stå på agendan - och flera starka kvinnliga karaktärer.
 
Disney+ serverar läbbigheter i satiriska "The Other Black Girl", SkyShowtime kontrar med udda mordfall i "Poker Face", och hos Prime Video planerar en kvinna att ta livet av sin otrogna man - kolla in "Wilderness" om det låter som din grej. Nedan hittar du en snabbguide till veckans mest omtalade serier.
 

Poker Face - streama på SkyShowtime

 
 
Äntligen, får man säga. Den här tokhyllade serien fick amerikansk premiär i början av 2023 men har alltså inte hittat till Sverige förrän nu.
 
Natasha Lyonne har fått många fans efter bland annat "Orange is the New Black" och "Russian Doll". Här möter vi henne som Charlie Cole, en slags mänsklig lögndetektor, vars unika förmåga kommer väl till pass under en roadtrip genom USA. Charlie möter nämligen på en hel del mordfall som måste lösas. Bland andra Adrien Brody, Ron Perlman, Joseph Gordon-Levitt och Chloë Sevigny dyker upp längs vägen.
 
Skaparen Rian Johnson ("Knives Out") ser "Poker Face" som en throwback till gamla goda tidens "veckans-fall-serier" och nämner bland annat 70-talsdeckaren "Columbo" som en inspiration. "Stjärnspäckat och beroendeframkallande" tycker Rolling Stone.
 

The Other Black Girl - streama på Disney+

 
 
Ta en dos obekväma situationer à la Jordan Peele och en skopa arbetsplatssatir så har du "The Other Black Girl". Serien följer en ung kvinna som vantrivs med att vara den enda svarta anställda på sitt jobb. När hon får en svart kollega blir de snabbt vänner, men det hela tar snart ganska absurda vändningar.
 
"Lättsamt och bingevänligt" skriver MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg i sin recension, och tillägger att "ett kusligt mysterium lurar under den mer komiska och underhållande ytan". Kemin mellan Sinclair Daniel och Ashleigh Murray får de tio halvtimmeslånga avsnitten att snabbt flyga förbi.
 

Wilderness - streama på Prime Video

 
 
"Wilderness" bhandlar om det brittiska paret Liv och Will som tycks ha allt man kan tänka sig här i livet: ett tryggt och säkert äktenskap och ett glamoröst liv i New York. Och de är fortfarande unga nog för att känna att hela deras liv ligger framför dem. Ja, fram tills den stund då Liv får reda på Wills vänsterprassel. Perioden därefter beskrivs bäst med ordet: raseri!
 
- Hon försöker hitta ett sätta att döda honom så att hon slipper bli övergiven. Men det som händer sen är en helt annorlunda händelsekedja... en helt galen resa för karaktären, har skådespelaren Jenna Coleman sagt.
 
Vilken serie kollar du in i helgen?
| 14 september 2023 21:00 |