Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 juni 2023 | 06:00

Nya magiska äventyr väntar i spelet "Harry Potter: Magic Awakened"

Det kommande mobilspelet låter dig spela som en ny elev på Hogwarts, där det gäller att samla på sig spelkort och utmana andra spelare.
I våras släpptes det populära spelet "Hogwarts Legacy", som utspelar sig i trollkarlsvärlden från böckerna om Harry Potter av den brittiska författaren J.K. Rowling.
 
Om ungefär en vecka släpps ett nytt spel baserat på de magiska böckerna och filmerna, med namnet "Harry Potter: Magic Awakened", som släpps till mobila enheter (iOS och Android).
 
Spelet utvecklas av den kinesiska studion NetEase Games och har tidigare släppts i Kina och andra länder, men den 27 juni lanseras det över hela världen.
 
 
 
"Harry Potter: Magic Awakened" är ett gratis mobilspel som i grunden handlar om att samla och spela med kort, där du spelar som en ny elev på Hogwarts du designar själv. Det har även en hel del andra inslag, som att du får åka kvast och duellera med andra elever.
 
I trailern ser vi även bekanta ansikten som Hagrid och professor McGonagall.
 
"Hogwarts Legacy" har sålts i över 15 miljoner exemplar sedan det släpptes. Vi på MovieZine gav spelet betyget 3 av 5, med motiveringen att det "är magiskt, men saknar något". Om "Magic Awakened" blir lika framgångsrikt, återstår att se.
 
Förutom det är även spelet "Harry Potter: Quidditch Champions" på väg, som titeln avslöjar handlar om att delta i den galna sporten från böckerna och filmerna.
 
Ska du testa "Harry Potter: Magic Awakened"?
| 22 juni 2023 06:00 |