Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 april 2017 | 15:45

Nya ”Lejonkungen” behåller alla dina favoritscener ur originalet

Men det finns ändå utrymme för överraskningar, lovar regissören Jon Favreau.
Det är inte en lätt uppgift att göra en nyinspelning av en älskad klassiker. Men när Jon Farveau tar sig an animerade ”Lejonkungen” från 1994, pratas det om en ”nytolkning” snarare än ”remake”. Favreau planerar en väldigt realistisk äventyrsfilm i samma stil som hans ”Djungelboken” förra året.

Under den pågående Tribeca Film Festival berättade Favreau om hur han jobbar för att nå upp till fansens högt ställda förväntningar. Regissören lovar att alla klassiska scener kommer finnas kvar, möjligen med en twist.

Entertainment Weekly var på plats när Jon Favreau pratade om att uppdatera ”Lejonkungen” för vår tid:

- Folk känner till Disney-filmerna. Folk känner verkligen till originalfilmen. De har växt upp med ”Lejonkungen” och dess emotionella kraft. Jag fick tänka efter, vad minns jag från ”Lejonkungen”?

- Jag gjorde likadant med ”Djungelboken”. Vad är det som jag kommer ihåg från 1967 års version? Jag kommer ihåg Mowgli och ormen, ormens ögon, Baloo som flyter längs floden med Mowgli på sin mage. Så jag gjorde en lång lista. Det där var bilderna vi definitivt behövde ha med… och man får mer spelrum att ändra om de bitarna.
 
Large 1689b0ce2e9a43d62506fadc76634042 166e46c8 17fd 4ae0 80fc 6879caeec3e1
 
”Lejonkungen” är visserligen en mycket nyare film än ”Djungelboken” och förmodligen mer välkänd bland den yngre publiken. Det skapar viss press, säger regissören bakom filmer som ”Iron Man” och ”Elf”.

- Jag måste verkligen undersöka varje del av handlingen. Den har också en sådan stark mytologi, så ibland går man djupare än vad filmen gjorde. Jag försöker hedra det som fanns där.
 
- Folk har vissa förväntningar. Publiken hoppas på en viss upplevelse, och kan man dessutom överraska dem längs vägen kommer de njuta av det ännu mer. Men man måste ge folk vad de vill ha, så det blir en större press med en välkänd historia.
 
Nya "Lejonkungen" har Donald Glover och James Earl Jones i huvudrollerna som Simba och Mufasas röst. Produktionen börjar senare under 2017.
| 24 april 2017 15:45 |