Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 juli 2012 | 19:01

Nya fall för Johan Falk

Svensk films hårdaste snut och Göteborgsbusarnas största skräck är tillbaka med sex nya filmer.

Det är tre år sedan serien om Göteborgssnuten Johan Falk nådde videohyllorna. Anders Nilssons spinoff på "Noll tolerans", "Livvakterna" och "Den tredje vågen" överraskade de flesta med att vara underhållande och välgjorda actionthrillers med en realistisk touch. I höst kommer fortsättningen, och förväntningarna är höga.

Vi har utfört lite eget polisarbete och grävt fram den första informationen och bilder till varje titel:

Johan Falk - Spelets regler

Det har gått två år sedan Johan Falk och Frank Wagner bröt sitt samarbete och Frank slutade som infiltratör åt polisen. När extjejens bror hamnar i svårigheter korsas Franks vägar åter med GSI, som är en knarkliga på spåren. Johan och GSI tvingas iscensätta en avancerad operation för att snärja ledarna i knarkligan. Situationen blir ännu farligare eftersom det finns ytterligare en infiltratör med i spelet...

"Spelets regler" som är först ut i den nya serien premiärvisades på utomhusbio i Marstrand häromveckan. För oss vanliga dödliga blir det premiär på Blu-ray, DVD och VOD den 26 september. Trailern beräknas komma i början av september.

Johan Falk - De 107 patrioterna

Två gangstergäng ryker ihop mitt i centrala Slottsskogen. GSI kopplas in för att försöka identifiera ett nytt gäng som visar sig vara både större och bättre beväpnade än alla andra. När så Seth blir beskjuten utanför tingsrätten tvingas han fly från sitt pågående fängelsestraff och dra in sitt gäng i kriget. På Blu-ray, DVD och VOD den 10 oktober.

Johan Falk - Alla råns moder

En grupp f.d. svenska militärer planerar ett rån, som kommer att få alla andra rån i polisens historia att blekna i jämförelse. Samtidigt har GSI:s andreman Sophie fått en hållhake på gangsterledaren Seth Rydell. Och nu ger hon honom ett erbjudande han inte kan säga nej till. Kommer Seth att samarbeta och infiltrera militärligan? På Blu-ray, DVD och VOD den 24 oktober.

Johan Falk - Organizatsija Karayan

Falks styvdotter Nina kidnappas och spåren leder GSI ända till toppen av Karayan, norra Europas farligaste maffia. Johan Hedenberg ("Kommissarie Späck") spelar Ninas biologiske far. På Blu-ray, DVD och VOD den 7 november.

Johan Falk - Barninfiltratören

En ung rånarliga som har specialiserat sig på att råna väktare i köpcentrum härjar i Göteborg. Ett rån går snett och en foskyldig förbipasserande dödas. Johan Falk och hans kollegor vrider upp tempot i sin jakt för att försöka ta reda på vem som är hjärnan bakom allt. Tom Ljungman ("Patrik 1,5) spelar ligans unge ledare Ricky. På Blu-ray, DVD och VOD den 21 november.

Johan Falk - Kodnamn Lisa

Frank Wagner ligger och sover tillsammans med sin familj. Alla planerna för att flytta utomlands ligger klara på köksbordet. Då hör de hur någon försöker bryta sig in i lägenheten. Fem svartklädda maskerad män som försöker ta sig in. Frank reagerar snabbt och lyckas fly. Han kontaktar Johan Falk. Varför vill någon ta livet av honom? 

"Kodnamn Lisa", den sjätte och sista filmen, avslutar Johan Falk-serien i storformat. Den 8 februari blir det biopremiär. 

| 14 juli 2012 19:01 |