Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 augusti 2016 | 15:45

Nya bilden på Pennywise från ”Det” är kuslig på så många sätt

Bill Skarsgård står redo att hemsöka dina mardrömmar.
Är ni redo att se något otäckt? Här är en ny bild på Bill Skarsgård som skräckclownen Pennywise i ”Det”. En minst sagt annorlunda clownstil mot Tim Currys gestalt från miniserien 1990, men helvete vilken obehaglig blick han har.


När 25-årige Bill Skarsgård fick rollen, var det uppenbart att man sökte efter en annan Pennywise än den som Tim Curry spelade i 40-årsåldern. Det speglas även i den teatraliska kostymen - man går all-in på en elisabetansk stil i 1500-talsanda. Som en porslinsdocka som fått liv och vill mörda dig.

Kostymören Janie Bryant berättar för Entertainment Weekly:

- Kostymen fångar alla hans tidigare liv, om man så vill. Han är definitivt en clown från en annan tid (…) Den har nästan dock-egenskaper, med korta byxor och den höga midjan. Passformen är ett viktigt element. Det gör att han nästan ser ut som ett barn.

Bill Skarsgård får Tim Curry att se ut som någon som gått vilse på väg till barnkalaset:Andy Muschietti regisserar "Det" efter Stephen Kings roman. Biopremiär blir det hösten 2017. Producenten bakom filmen har nyligen berättat hur Bill skrämde livet ur folk under sin audition.

Se ännu en bild på Bill Skarsgård som Pennywise här.


Vad tycker ni om Pennywises nya kostym och look?
| 16 augusti 2016 15:45 |