Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 augusti 2016 | 21:00

”Bill Skarsgård skrämde livet ur oss”

Producenten bakom nya "Det" berättar om svenskens tolkning av skräckclownen Pennywise, och jämförelsen med "Stranger Things".
Generationer blev skärrade för livet när Tim Curry dök upp med ballonger i Stephen Kings ”Det”. 

TV-filmatiseringen från 1990 har kanske inte åldrats väl, så snart är det dags för en ny version. Just nu pågår inspelningen av nya ”It”, två biofilmer med ingen mindre än Bill Skarsgård bakom sminket. En otäck typ, om man ska tro filmens producent Dan Lin. 

I en intervju med Collider hyllar han den svenske skådisens tolkning av karaktären.

- Hans kroppsbyggnad är väldigt intressant. Han är lång och skranglig, och känns lite som en clown när han går. Vi hade många olika skådespelare som provfilmade, men han kom med en annan vinkel som vi älskade. 

- Man har ju sett Heath Ledger som en clownliknande Joker, man har sett Tim Curry såklart. Vi ville ha någon som skapade en Pennywise som stod på egna ben. Bill kom in och skapade den här karaktären som ärligt talat skrämde livet ur oss.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Lin pratar också om en nostalgisk känsla i filmen, som följer en grupp barn i en småstad där de måste bekämpa en övernaturlig ondska. Han drar paralleller till sommarens tv-hit ”Stranger Things” (som i sin tur hämtar mycket inspiration från Stephen Kings filmer).

- ”Stranger Things” på Netflix är en bra motsvarighet. Det är i mängt och mycket en homage till 80-talsfilm, från klassisk Stephen King till Spielberg. Vad gäller bandet mellan barnen kommer man att tänka på ”Stand By Me”. Men så kommer ett riktigt läskigt element i form av Pennywise.Kuriosa: Bröderna Duffer som skapade ”Stranger Things” gjorde det då deras egna pitch för en nyinspelning av ”It” fick nobben. Lustigt att ”It”-producenterna nu själva tittar på deras serie för inspiration.

Andy Muschietti (”Mama”) regisserar ”It” för biopremiär hösten 2017.
| 12 augusti 2016 21:00 |