Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 april 2017 | 12:00

Nya antologiserien "Dimension 404" är fantastiskt underhållande!

"Dimension 404" är en serie som dykt upp lite från ingenstans och fått sin buzz precis inför premiären. Tidigare under veckan släpptes tre avsnitt i ett svep hos streamingtjänsten Hulu i USA och redan nu går det att se samtliga av dem här i Sverige. Om du dessutom har lite Luke Skywalker-abstinens inför nästa Star Wars-film så kan du åtminstone skämma bort dina öron med Mark Hamills berättarröst!
Förra veckan tipsade vi om antologiserien "Dimension 404" vars trailer såg ut att erbjuda underhållning utöver det vanliga. Nu vet vi säkert. "Dimension 404" är en fullständigt galen men enormt underhållande popcornversion av "Black Mirrors" gravallvarliga teknikspaningar.
 
Till sin hjälp har skaparna bakom "Dimension 404" tagit in självaste Mark Hamill som seriens berättarröst. Hamill presenterar handlingen i varje avsnitt genom en voice over som perfekt sätter tonen. Jag är visserligen ingen Hamill-kännare men om mina öron inte sviker mig så gör han även skurkens röst i avsnittet "Chronos". Oavsett vilket så har Hulus första antologiserie gjort många saker rätt där Hamills röst definitivt är en av dem. De många underhållande twistarna och populärkulturella referenserna är andra saker som lär uppskattas av flertalet nördar.
 
Large b9c7c1e9e136ca1b115e6dc4ce4f6dca dimension 205
 
Varje avsnitt är helt fristående med en egen uppsättning skådespelare vilket gör det enkelt att hoppa hejvilt mellan avsnitten om du så önskar. Redan nu finns tre av dem tillgängliga i Sverige via HBO Nordic.
 
"Matchmaker" låter oss ta del av framtidens skräddarsydda dejtingappar och vilka problem dessa kan orsaka, "Cinethrax" tar oss med på en biopremiär som spårar ur och "Chronos" bjuder på tidsresor och nörderier på högsta nivå. Samtliga avsnitt börjar en aning långsamt, i en verklighet väldigt lik vår egen, men för varje minut som fortlöper så skruvas insatserna upp allt mer mot ett oundvikligt crescendo. En varm rekommendation! 
 
Tänker du ge "Dimension 404" en chans? Är det Hamill som gör skurkens röst?
| 6 april 2017 12:00 |