Serie

Skribent

MovieZine

6 april 2020 | 17:00

Premiär idag: Ny HBO-serie för alla "Mindhunter"-fans

Se första avsnittet gratis på Youtube: true crime-dokumentären "Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children" har premiär idag.
True crime-utbudet på HBO Nordic utökas idag med dokumentärserien "Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children". Detta är historien om hur minst 30 afro-amerikanska män rövades bort och mördades under några år på 70- och 80-talet. En man sitter fängslad sedan 1982, men kan han vara oskyldig?

"Genom aldrig tidigare sedda filmer och intervjuer, domstolsdokument och annat material lyfter serien fram nya bevis och ger en brutal insikt i en av USA:s mörkaste brottshistorier, fylld av rasmotsättningar och politiska konflikter. Dokumentären pekar på ett antal misstänkta och de fördomar och outforskade ledtrådar som kan ha påverkat den ursprungliga utredningen", skriver HBO Nordic i ett pressmeddelande.

Samtidigt bjuder man på det första avsnittet, som nu ligger ute på Youtube.
 
 
Fallet var också delvis en inspiration för David Finchers Netflix-serie "Mindhunter" i den andra säsongen. Den nya uppmärksamheten kring fallet fick Atlanta-polisen att öppna utredningen på nytt under 2019.
| 6 april 2020 17:00 |