Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 februari 2018 | 15:00

Ny dokumentärserie tar vid efter ”Making a Murderer”

"Convicting a Murderer" tar en närmare titt på det omdiskuterade fallet mot Steven Avery och Brendan Dassey.
Det omskakande tv-dramat ”Making a Murderer” ska få en fortsättning - i en helt ny dokumentärserie. Den ska enligt EW.com fokusera på rättegången mot den mordanklagade Steven Avery och hans systerson Brendan Dassey.

Serien går under titeln ”Convicting a Murderer” och regisseras av Shawn Rech. Han har bland annat intervjuat åklagaren Ken Kratz, utredaren Tom Fassbender och andra nyckelfigurer:

- När ”Making a Murderer” producerades kunde inte, eller ville inte, många från polisens sida medverka i serien. Det resulterade i en ensidig analys av fallet. Den här serien ska undersöka fallet och anklagelserna om polisens misstag från ett bredare perspektiv. Publiken får också ta del av de traumatiska effekterna av att bli dömd som skyldig av allmänheten, berättar filmskaparen.

I skrivande stund är Steven Avery dömd för mordet på Teresa Halbach, trots en hel del oklarheter kring fallet. I oktober 2017 avslogs hans ansökan om en ny rättegång. Även Brendan Dassey förblir fängslad för medhjälp till mord, trots att det såg ut som att han kunde gå fri under 2016.
 
Samtidigt är Netflix på gång med en andra säsong av ”Making a Murderer”, planerad för premiär någon gång under 2018.
| 23 februari 2018 15:00 |