Serie

Skribent

Andreas Samuelson

10 oktober 2022 | 06:00

Nu kommer tv-versionen av ”Huvudjägarna” - premiär för ”Headhunters”

Den norska filmsuccén från 2011 kommer nu som TV-serie på C More och har premiär idag måndag.
Norsk film och TV hamnar ofta i skuggan av svensk och dansk sådan men Morten Tyldums filmatisering av Jo Nesbøs roman var definitivt ett undantag. Actionthrillern "Huvudjägarna" från 2011 - om en tjuv som jagas av ett av sina offer - blev Norges största internationella filmsuccé och bland annat den första norska film nominerad till BAFTA.
 
Nu är det alltså dags för en TV-serie baserad på filmen, som fått titeln ”Headhunters”. Det är en fristående prequel som utspelas före såväl romanen som filmen. Huvudpersonen Roger Brown, som spelades av Aksel Hennie i filmen, porträtteras denna gång av Axel Bøyum (från svenska serien ”Black Widows”).
 
Large f5fccc5f9581a952e2f73f56c1b4dd58 axel b c3 b8yum som roge 6343bedd3a626
 
Roger är även denna gång en manipulerande headhunter vars lögner snart sätter honom och hans närstående i fara. Svenska stjärnan Martin Wallström (”Mr. Robot”) spelar stjärnrekryteraren Jon-Christian som blir ett horn i Rogers sida.
 
- Det var längesen jag hade så kul på jobbet. Föreställ er det värsta aset på din högstadieskola. 20 år senare. I chefsposition. Där har du Jon-Christian! säger Wallström i ett pressmeddelande.
 
 
Serien har hittills fått ett fint mottagande i hemlandet så det låter som om den lever upp till sin populära förlaga. Återstår att se när den nu har premiär på C More.
 
| 10 oktober 2022 06:00 |