Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 oktober 2013 | 21:01

Nu finns "The Walking Dead" som universitetskurs

På University of California kan den som är sugen på att lära sig allt om överlevnad efter en tänkt zombieapokalyps gå en kurs i ämnet. Detta tack vare TV-serien.

Lagom till den amerikanska säsongsstarten av "The Walking Dead" kommer nyheten att det från och med denna höst finns en zombiekurs inspirerad av TV-serien på University of California.

Det låter kanske galet men tanken är att deltagarna ska lära sig applicera kunskaperna de får i de påhittade scenarierna även i verkliga situationer. Katastrof som katastrof, liksom. Det är samma mekanismer bakom.

Kursen, som på engelska heter "Society, Science, Survival: Lessons from AMC's The Walking Dead", kommer ta upp ämnen som samhällskunskap, fysik, matematik och folkhälsa, och den startar i dag. 

UPPDATERAT 18 OKT: Jag fick i ett mejl veta att zombiekursen inte är en universitetskurs per se, utan en öppen, gratis onlinekurs för alla där du INTE behöver universitetsförkunskaper. Kan vara bra att känna till, så ingen tror att det leder till högskolepoäng eller dylikt.

| 14 oktober 2013 21:01 |