Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 maj 2020 | 14:30

Nu finns den glädjespridande serien "Central Park" på Apple TV+

Apple TV+ satsar på glädjespridande underhållning i den nya animerade originalserien från skaparen av "Bob's Burgers".
Sedan lanseringen i november har Apple TV+ kontinuerligt släppt den ena påkostade tv-serien efter den andra. Deras allra nyaste serie "Central Park" riktar sig till hela familjen, men det är absolut inte ett "barnprogram" som bara råkar vara "okej" att titta på för vuxna. Utan snarare en glädjespridande komediserie i stil med "Crazy Ex-Girlfriend"... som även råkar vara "okej" för barn att sitta med och titta på.
 
Serien är skapad av Loren Bouchard, som även ligger bakom "Bob's Burgers", Josh Gad (Olaf i "Frozen") och Nora Smith ("Bob's Burgers"). Den första säsongen kommer att bestå av totalt 13 avsnitt.
 
 
"Central Park" följer parkskötaren Owen, som är ansvarig för och bor mitt i Central Park tillsammans med sin familj. På ytan är det en serie centrerad omkring de olika familjemedlemmarna likt andra tecknade serier som "Bob's Burgers", "Family Guy", "F is for Family", "Simpsons" och "Rick and Morty". Alla har sin egna lilla sidohistoria, där dottern har fått upp ögnen för en kille i parken, sonen vill rädda en olycklig hund, mamman vill göra karriär och Owen är den enda (i typ hela världen) som verkligen bryr sig om grönskan i den världskända parken "Central Park". Seriens "big bad" är den snuskigt rika gamla damen (röstskådespelad av Stanley Tucci), som har planer på att utöka sin rikedom genom att bygga svindyra bostäder rakt över området.
 
Genom specialskrivna låtar berättas handlingen delvis genom glädjespridande, smarta och Hamilton-liknande (den superpopulära musikalen alltså) sånger. Faktumet att Daveed Diggs, som även var med i originaluppsättningen av Lin-Manuel Mirandas Hamilton-musikal, gör en av seriens röster är möjligtvis varför jag personligen drar just den liknelsen. Oavsett vilket så känns serien genomgående som man hade kunnat förvänta sig att en riktigt påkostad Disneyfilm hade kunnat se ut, och låta som, i tv-serieform... men i väntan på att Disney+ lanseras här i Norden så lyckas Apple alltså redan lägga ribban högt med "Central Park".
 
 
De två första svängiga avsnitten av "Central Park" finns nu att ta del av på Apple TV+, nya avsnitt släpps varje fredag.
 

Läs också: Hur är det egentligen att spela in en tv-serie för Apple?

 
Kommer du att ge "Central Park" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 29 maj 2020 14:30 |