Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 september 2017 | 08:00

Nu börjar äntligen arbetet med HBO:s efterlängtade "Watchmen"-serie

Damon Lindelof bekräftade att arbetet med "Watchmen"-serien hos HBO har påbörjats via sitt Instagram-konto under natten.
Vi rapporterade redan i slutet av juni om att Damon Lindelof hade fått ett nytt projekt hos HBO, efter att hans fullkomligt magnifika "The Leftovers" gick i mål tidigare under samma månad. HBO har fortfarande inte kommenterat nyheten själva, den första rapporteringen kring Damon Lindelof ("Lost", "The Leftovers") och "Watchmen" berättade enbart att han och HBO "var i samtal" om projektet.
 
Under natten får vi väl ändå säga att Damon Lindelof själv nu bekräftar det fortsatta samarbetet mellan honom och HBO. På sitt Instagram-konto har Lindelof lagt upp en bild på en staty som verkar föreställa "Watchmen"-karaktären Hollis "Nite-Owl" Mason.
 
 

Day One.

Ett inlägg delat av Damon (@damonlindelof)

 
Bilden ser ut att vara tagen i något som mycket väl kan vara seriens "writers room", och enligt bildtexten har nu den första arbetsdagen på HBO:s nästa succé påbörjats.
 
Det lär fortfarande dröja länge innan vi får ta del av några nyheter kring vilka skådespelare som kan tänkas dyka upp i den nya serien, men med tanke på att rummet verkar vara förberett för ett flertal personer så kanske vi kan få reda på vilka som kommer att hjälpa Lindelof att skriva manusen inom kort. Med tanke på vad han lyckades uträtta med "The Leftovers" hoppas jag givetvis att han har fått behålla några av sina manusförfattare från den produktionen.
 
Enligt den inledande rapporteringen i juni kommer Lindelofs "Watchmen" inte ha något med Zack Snyders långfilmsadaption att göra. Inte mer än att båda adaptionerna är baserade på samma förlaga det vill säga.
 
Är du peppad på att få se vad Damon Lindelof kan hitta på med "Watchmen"-serien hos HBO?
| 20 september 2017 08:00 |