Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juni 2017 | 08:22

Krikerrosade Damon Lindelofs nästa projekt hos HBO: "Watchmen"!

Damon Lindelof har spenderat de senaste åren som skapare och showrunner för HBO:s "The Leftovers". Även om den serien aldrig nådde de tittarmässiga framgångarna HBO hade hoppars, så har kritikernas kärlek för "The Leftovers" och Damon Lindelof varit nästintill astronomiska. Nu verkar hans nästa projekt hos HBO vara klart: "Watchmen"!
Redan under tiden som skapare till "Lost", en serie många håller bland sina absoluta favoriter, blev Damon Lindelof snudd på geniförklarad. Det var det där finalavsnittet som gav vissa en lite tråkig eftersmak.
 
Om det var något han lärde sig av detta så var det att veta var han var påväg med kommande projekt. Det skulle gå att knyta ihop dem prydligt när det var dags för slutet.
 
Efter 28 avsnitt av "The Leftovers" har han och hans team av manusförfattare (som han mer än gärna lyfter fram till välförtjänt beröm) och skådespelare skapat ett modernt mästerverk - där finalavsnittet lyckades med det omöjliga och överträffade allas förväntningar.
 
 
Som seriefantast är det därför, enligt mig, en av årets bästa tv-nyheter som har kablats ut under natten. Damon Lindelof verkar bli kvar hos HBO för att få leda vad som lär bli kabelkanalens nästa storsatsning, vid sidan av prequelsatsningarna av "Game of Thrones". Dealen verkar inte vara i hamn till 100% riktigt då HBO valt att inte kommentera nyheten ännu, men flera medier har ändå valt att gå ut med nyheten.
 
DC-serien "Watchmen" har tidigare gjorts till långfilm av Zack Snyder - en film som av många hyllats som den bästa superhjältefilmen någonsin. Det framgår inte om HBO:s "Watchmen" kommer att ingå i DC:s filmuniversum likt Marvels Netflixserier "Daredevil", "Jessica Jones", "Luke Cage" och "Iron Fist" eller om vi får en helt fristående historia i stil med "Legion" hos FX. Det framgår däremot att tv-serien inte kommer att ha något med Snyders film att göra.
 
Oavsett vilket så ska det bli skönt att få se en DC-serie som inte rullar på ungdomskanalen CW, som visserligen har flera stora hittar som "Arrow", "Flash" och "Supergirl" - men en kabelkanal likt HBO som har "Game of Thrones"-pengar att spendera är något helt annat.
 
Det är när mordet på en av de före detta "Watchmen"-medlemmarna uppdagas, som andra delar av brottsbekämpar-gruppen försöker utreda vem som ligger bakom mordet. Vilket leder till att en mörk konspiration avslöjas. Nu är det bara att invänta nyheterna kring vem som får spela de ikoniska karaktärerna Doctor Manhattan, Nite Owl, Silk Spectre, och Rorschach. 
 
Är du peppad på HBO:s nya superhjälteprojekt?
 
| 21 juni 2017 08:22 |