Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 april 2022 | 08:15

Noomi Rapace i rymdserie hos Apple

Flickan som lekte med elden får möta "Better Call Saul"-stjärnan Jonathan Banks i "Constellation".
Altid lika flitiga Noomi Rapace har landat en ny tv-serieroll. Hon kommer spela huvudrollen i "Constellation", något som Apples egna hiss-pitch beskriver som en "konspirations-baserad psykologisk dramathriller". 
 
Den svenska stjärnan dyker upp i rollen som Jo, en kvinna som återvänder till Jorden efter en katastrof ute i rymden, och upptäcker att viktiga bitar av hennes liv verkar saknas. En av de andra stora rollerna spelas av Jonathan Banks, som vi känner igen från "Breaking Bad" och "Better Call Saul".
 
"Ett actionpackat rymdäventyr som utforskar mänskliga psykets mörka hörn, en kvinnas desperata jakt efter sanningen om rymdresors dolda historia, och allt det hon förlorat", skriver Apple TV+ i sitt pressmeddelande. 
 
Foto: Apple TV+
 
De första avsnitten kommer regisseras av tv-veteranen Michelle MacLaren, som jobbat på serier som "Breaking Bad", "Game of Thrones" och det kommande Apple-mysteriet "Shining Girls" med Elisabeth Moss.
 
Rapace såg vi senast på bio i dramat "Lamm" och på Netflix i postapokalyptiska thrillern "Svart krabba". Mer tv väntar: under 2022 syns hon även i westernserien "Django".
| 7 april 2022 08:15 |