Serie

Skribent

MovieZine

5 april 2022 | 21:00

4 nya serier att se på Apple TV+ i april

Gary Oldman, Nicole Kidman, Elisabeth Moss och "Magic" Johnson är några av stjärnorna som dyker upp på Apples egna streamingtjänst våren 2022.
Apple TV+ är fortsatt en liten spelare i streamingvärlden. Men när de fortsätter att leverera kvalitetsserier i den här takten dröjer det nog inte länge innan även de blir ett måste för dramaälskaren. 
 
I vår rullar omtalade tv-serier som generationsdramat "Pachinko", skruvade "Severance" och verklighetsbaserade "WeCrashed" med Jared Leto och Anne Hathaway. Serieutbudet får tillökning i april av ytterligare några titlar värda sin uppmärksamhet.
 
Redan nu kan vi se Gary Oldman som trött spion i "Slow Horses". Snart dyker Nicole Kidman upp som ett av flera kända namn i antologin "Roar", och Elisabeth Moss jagar mördare i "Shining Girls". 
 
Läs mer om månadens nya serier nedan.
 

Slow Horses - streamar nu

 
 
Ett nytt drama i sex delar, baserat på den första boken i Mick Herrons romansvit. I rollerna syns Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Jonathan Pryce och Olivia Cooke. "Slow Horses" följer ett team av brittiska underrättelseagenter som tjänstgör på MI5:s ”elefantkyrkogård” – Slough House. Oldman spelar Jackson Lamb, en lysande, men hetlevrad ledare för de spioner som hamnar på Slough House på grund av misstagen som avslutat deras karriärer. Det är redan klart för ytterligare sex avsnitt längre fram i år.
 
 

Roar - premiär 15 april

 
 
Kvinnodriven antologiserie i åtta delar, skapad av Carly Mensch och Liz Flahive (”Glow”). Den stjärnspäckade ensemblen består av bland andra Nicole Kidman, Cynthia Erivo, Merritt Wever, Alison Brie och Betty Gilpin med flera. Den genreutmanande ”Roar” väver samman åtta kvinnoöden och tar oväntade grepp om ämnen som könsroller, självbestämmande och identitet, allt med en mörk humoristisk prägel. Alla avsnitt släpps på premiärdagen.
 

They Call Me Magic - premiär 22 april

 
 
”They Call Me Magic” är den fängslande verkliga historien om den extraordinäre basketlegendaren Earvin ”Magic” Johnson. Dokumentärserien utforskar Magics anmärkningsvärda prestationer som förändrade en hel värld, både på och utanför planen. Serien skildrar en av vår tids största ikoner med intima intervjuer med Magic, hans familj och vänner. Samtliga fyra delar släpps 22 april.
 

Shining Girls - premiär 29 april

 
 
"Shining Girls" följer Kirby Mazrachi (Elisabeth Moss), en tidningsarkivarie i Chicago vars drömmar om att bli journalist lades på is efter att ha överlevt en brutal misshandel som lämnat henne i en ständigt föränderlig verklighet. När Kirby får reda på att ett mord kopplas till hennes misshandel, slår hon sig ihop med veteranreportern Dan Velazquez (Wagner Moura). Den 29 april släpps seriens första tre avsnitt, följda av ett nytt avsnitt varje fredag.
| 5 april 2022 21:00 |