Film

Skribent

MovieZine

26 april 2022 | 20:15

Noomi Rapace i juryn på Cannes Film Festival

I sällskap av bland andra Asghar Farhadi, Rebecca Hall och Joachim Trier. Den 75:e filmfestivalen i Cannes kickar igång 17 maj.
Ännu en svensk är på väg till Cannes Film Festival i maj: skådespelerskan Noomi Rapace har säkrat en plats i juryn. "Prometheus"-stjärnan blir en av nio filmpersonligheter som ska bedöma alla tävlingsfilmer för att se vem som är värdig den prestigefyllda Guldpalmen. 
 
Hon kommer få sällskap av andra kända namn som Rebecca Hall, Jeff Nichols och Joachim Trier. I juryn finns också indiska skådespelerskan Deepika Padukone, italienska skådespelerskan Jasmine Trinca, franske regissören Ladj Ly ("Les Miserables") samt iranske Asghar Farhadi
 
Årets juryordförande är Vincent Lindon, känd från fjolårets Cannes-snackis "Titane". Det är första gången sedan 2009 som en fransk skådespelare basar över juryn. 
 
 
Nu håller vi tummarna för de tre svenska regissörer som tävlar i Cannes med sina nya filmer; Ruben Östlund, Ali Abbasi och Tarik Saleh. 
 
Filmfestivalen i Cannes pågår mellan 17-28 maj och du kommer kunna följa den senaste rapporteringen och ta del av våra recensioner här på MovieZine.
| 26 april 2022 20:15 |