EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

22 juli 2022 | 11:40

Nicolas Winding Refn återvänder till Danmark med "Copenhagen Cowboy"

Se den första promobilden från "Copenhagen Cowboy", som beskrivs som "poetisk och spänningsframkallande neon-noir-serie".
Nyfiken på vad Nicolas Winding Refn har på gång härnäst?
 
MovieZine skrev tidigare under våren om Refns nya tv-serie som bär titeln "Copenhagen Cowboy". Nu kan vi släppa nya detaljer om Netflix-satsningen som beskrivs som "en poetisk och spänningsframkallande neon-noir-serie". Den handlar om en ung hjältinna, Miu (Angela Bundalovic), som reser genom Köpenhamns kriminella underjord.
 
Skaparen bakom "Pusher"-trilogin och omtalade, omskakande filmer som "Drive" och "The Neon Demon" återvänder därmed till sitt hemland Danmark.
 
- Med "Copenhagen Cowboy" återvänder jag till mitt förflutna för att forma min framtid genom att skapa en serie, en expansion av mina ständigt utvecklande alter-egon, nu i form av min unga hjältinna, Miu. Att samarbeta med Netflix och få ge liv till den här serien har varit en helt underbar upplevelse på alla sätt. Jag ser dem inte bara som mina partners med många framtida äventyr, utan också som mina vänner. En ny term har skapats: Netflix Winding Refn, säger regissören.
 
 
"Copenhagen Cowboy" spelades in i Danmark och består av sex avsnitt. Produktionen har avslutats och serien kommer att lanseras globalt på Netflix senare i år.

I rollerna syns bland andra Angela Bundalovic, Lola Corfixen, Zlatko Buric, Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
 
| 22 juli 2022 11:40 |