Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

8 maj 2022 | 19:00

Allt vi vet om “Drive”-regissörens nya Netflix-serie

Efter att senast skapat och regisserat Amazon-serien “Too Old to Die Young”, är den danske regissören Nicolas Winding Refn tillbaka med “Copenhagen Cowboy”, som kommer till Netflix senare i år.
Nicolas Winding Refn, som gjort sig berömd för sina filmer om kriminalitet, är återigen aktuell med en tv-serie efter “Too Old to Die Young” som kom till Amazon 2019.
 
I en serie av inlägg på Instagram visar den danska regissören sitt nya projekt “Copenhagen Cowboy”. På dessa bilder poserar hans döttrar Lola och Lizzielou Winding Refn, den kroatiska skådespelaren Zlatko Burić och regissören själv. Burić och regissören Winding Refn har tidigare arbetat ihop i trilogin “Pusher”, som handlar om kriminella i Köpenhamn, medan regissörens döttrar Lola och Lizzielou Winding Refn debuterar som skådespelare i detta projekt. 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av NWR (@nwrefn)

 
Enligt Movieweb har Winding Refn även lagt upp ett inlägg (som nu är borttaget) med citatet “Jag är inte rädd. Jag är född att göra detta”, som sägs komma från Jeanne d'Arc. Kopplingen mellan det franska nationalhelgonet och danska cowboys är inte helt självklar, men Movieweb menar att Winding Refns dotter Lizzielou, möjligtvis spelar en Jeanne d'Arc-liknande karaktär i filmen, och utgår man från regissörens tidigare verk, är det inte helt orimligt att “Copenhagen Cowboy” skildrar den danska kriminella undre världen - som kanske kan jämföras med vilda västern. 
 
En långdragen koppling, som ändå är en intressant premiss för en regissör som Nicolas Winding Refn. Tidigare har dansken regisserat bland annat “Pusher”-trilogin, “Bronson” med Tom Hardy, som den brittiska och våldsamma fången i titelrollen, och “Drive” med Ryan Gosling, som en tystlåten stuntman som också rör sig i kriminella kretsar. Än så länge är lite känt om “Copenhagen Cowboy”, men följer du regissören på Instagram lär du få veta mer om denna danska cowboy-serie inom kort.
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av NWR (@nwrefn)

 
“Copenhagen Cowboy” kommer till Netflix under 2022. 
| 8 maj 2022 19:00 |