Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 december 2015 | 16:00

Netflix storsatsar inför nästa år

Streamingjätten ska dubbla antalet originalserier.
Det var först år 2013 som Netflix började satsa på egenproducerat material, då vi bland annat fick "House of Cards", "Orange Is the New Black", och en ny säsong av "Arrested Development". Sedan dess har vi fått en hel del godis att vila ögonen på i form av "Jessica Jones" och "Daredevil".

Vad vi fått hittills är dock inget mot vad vi kommer att få nästa år. Netflix har nämligen lovat att fördubbla antalet egenproducerade tv-serier, från årets 16 stycken till hela 31 stycken (ja, okej nästan fördubbla då) under år 2016. 

Dessutom lovas 10 nya långfilmer, 12 dokumentärfilmer, 10 ståupp-specialer och hela 30 egna barnprogram.

En stor del av Netflix serieutbud kommer såklart utgöras av återkommande serier. "House of Cards", "Orange Is the New Black", "Sense8", "Unbreakable Kimmy Schmidt" och "Daredevil" har fått klartecken för nya säsonger, men nytt material saknas inte heller i form av exempelvis "Luke Cage", "Fuller House", Judd Apatows "Love", Baz Luhrmanns "The Get Down", och "The Crown".

Ett problem har dock uppstått för företaget i takt med att framgångarna staplats på varandra, och det är att TV-bolagen blivit alltmer ovilliga att sälja deras material (i form av serier) till Netflix, då de tycker att det motverkar vanlig TV-konsumtion. 

Vad tycker du är bäst på Netflix?
| 8 december 2015 16:00 |