Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2018 | 12:00

Netflix letar efter blockbusters

Man hoppas hitta en ny succé i stil med "Sagan om Ringen" eller Marvels storfilmer.
Netflix har haft bra flyt med välgjorda och ambitiösa tv-serier som "House of Cards", "Orange is the New Black" och "The Crown". Men på filmfronten har de fortfarande en lång väg att gå. Netflix har inte riktigt hittat sin nisch, och under sommaren har vi bland annat överösts av mediokra tonårskomedier som "The Package".

Medvetna om ryktet att de plockar upp filmerna som ingen annan studio vill ha, försöker man att satsa mer på kvalitetsinnehåll - både prestigerullar och riktiga storfilmer. Scott Stuber, Netflix filmchef sedan två år, sägs leta efter nya blockbusters av Marvel- och "Sagan om Ringen"-mått:

- De vet att de behöver en riktig snackis. Det är hans prioritet, säger en källa till THR.

Streamingtjänsten har på senare tid vänt sig till några av Hollywoods tyngsta namn och öppnat stora plånboken. Martin Scorseses gangsterdrama "The Irishman" sägs kosta över 120 miljoner dollar, och de betalar upp emot 170 miljoner för Michael Bays nya film "Six Underground" med Ryan Reynolds. En Oscarsnominerad producent kommenterar:

- Om några år kommer filmerna från Amazon, Apple och Netflix att omdefiniera vad en film är. Det är ett viktigt ögonblick för Netflix.

Netflix har trots allt prickat in både Oscarsdraman ("Mudbound") och breda sci-fi-titlar ("Bright") bland sina tidigare inköp. Och hösten ser lovande ut med flera fina independent-titlar av bland andra bröderna Coen.
 
Under 2019 hamnar Andy Serkis "Mowgli" på Netflix - den nya "Djungelboken"-versionen spelades in med biopremiär i åtanke.
| 24 augusti 2018 12:00 |