Film

Skribent

Mats Karlsson

17 augusti 2018 | 18:00

7 emotsedda Netflix-filmer som får premiär under 2018

Eller vad sägs om rullar från bröderna Coen, Orson Welles och Paul Greengrass?
Streamingjätten Netflix satsar stenhårt på egna originalproduktioner och det har även Hollywwods filmmakare insett. Fler och fler stora och erkända regissörer har inlett samarbete med Netflix och många är redan under produktion.
 
Här nedan har vi de sju intressantaste rullarna, som kommer att få streamingpremiär under 2018 (med reservation för datumändringar):
 
 
22 July - "Bourne"-regissören Paul Greengrass gör filmen om tragedin på Utøya, där 69 personer miste livet (inte att förväxlas med norska biofilmen "Utøya 22 juli"). Anders Danielsen Lie gör rollen som Anders Behring Breivik. Streamingpremiär 19 oktober.
 
 
Apostle - Gareth Evans följer upp de hyllade "The Raid"-rullarna med att filma historien om en man som reser till en avlägsen ö, för att rädda sin kidnappade syster från en religiös sekt. Dan Stevens, Lucy Boynton och Michael Sheen syns i rollistan. Streamingpremiär 12 oktober.
 
 
The Ballad of Buster Scruggs - Det som var tänkt att bli en miniserie blir nu en tre timmar lång film. Bröderna Coen berättar historierna om en sjungande cowboy, ett kringresande teatersällskap och en man som hittar guld. Tim Blake Nelson, Zoe Kazan, Liam Neeson och Tom Waits syns i rollistan. Streamingpremiär 16 november.
 
 
Bird Box - Danska regissören Susanne Bier ("Hämnden") har filmat med Sandra Bullock. Sci-fi-thrillern handlar om en mamma till två barn i en postapokalyptisk värld, som tvingas bära ögonbindel för att undvika en mystisk dödlig kraft. Förutom Bollock ser vi Sarah Paulson, John Malkovich och Jacki Weaver i rollerna. Streamingpremiär 21 december.
 
 
The Other Side of the Wind - Överraskande nog kommer vi att få en film av legendaren Orson Welles. Denna film är en mockumentär som spelades in på 70-talet och har nu färdigställts under ledning av producenten Frank Marshall ("Jurassic World"). John Huston och Peter Bogdanovich syns i framträdande roller. Streamingremiär 2 november.
 
 
Outlaw King - Skotten David Mackenzie som senast gjorde omtalade "Hell or High Water" återvände till hemlandet för att filma den klassiska berättelsen om Robert the Bruce (Robert I av Skottland), som utkämpade omtalade strider med den engelske kungen. Chris Pine och Aaron Taylor-Johnson syns i de större rollerna. Streamingremiär 9 november.
 
 
Roma - Mexikanske Alfonso Cuarón gör sin första film sedan Oscarsrullen "Gravity", som av Netflix kallas för hans mest personliga projekt. Filmen handlar om en medelklassfamilj som bor i Mexico City under ett händelserikt och kaotiskt år i början av 1970-talet. Marina de Tavira, Yalitza Aparicio och Marco Graf syns i rollistan. Streamingpremiär 14 december.
 
Det är många som är förväntansfulla inför Martin Scorseses "The Irishman" och dessvärre ser det inte ut som Netflix kommer att släppa den under 2018. Anledningen är att efterproduktionen beräknas ta en sådan tid att man nu har siktat in sig på att släppa gangsterfilmen under nästa år.
 
Vilken film genererar den största peppen?
| 17 augusti 2018 18:00 |