Film

Skribent

Mats Karlsson

27 juli 2018 | 19:45

Andy Serkis "Mowgli" går till Netflix

Streamingjättens plan är att släppa filmen under 2019.
Netflix har köpt några biofilmer den senaste tiden, såsom "The Cloverfield Paradox" och "Annihilation", men de riktigt breda rullarna har de varit mer avvaktande med. Men nu meddelar Deadline att Netflix har gjort sitt hittills största filmköp, Andy Serkis "Mowgli". Filmen är nu i streamingtjänstens ägo och åsidosätter därmed höstens bioplaner.
 
Filmen var i Warner Bros ägo och deras plan var att ha en bred biorelease den 19 oktober, men nu har studion sålt "Mowgli" till Netflix, som inte tänker släppa den på streamingtjänsten förrän nästa år.
 
- Jag ser verkligen fram emot att få ut "Mowgli" på Netflix. Nu slipper vi jämförelserna med den andra filmen (Jon Favreaus "Djungelboken") och det blir skönt att slippa den pressen. Det var alltid meningen att den skulle bli en PG 13-film, med mörkare ton och utvalda skrämmande scener. På det här sättet får vi ut filmen utan kompromisser (de olika kraven för specifika åldersgränser som måste uppfyllas), säger Andy Serkis till Deadline.
 
Som alltid finns det två sidor av myntet, de som såg fram emot att få se filmen på bioduken och de som hellre ser den hemma och får kanske en film utan kompromisser. Kolla in biotrailern till "Mowgli" nedan:
 
 
Vad säger ni? Hade ni hellre sett den på biografen eller föredrar ni att se "Mowgli" hemma?
| 27 juli 2018 19:45 |