Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

13 september 2016 | 07:15

Netflix gör film av Stephen Kings ”Gerald’s Game”

"Hush"-regissören Mike Flanagans adaption av Stephen Kings klaustrofobiska skräckroman "Geralds lek" har hittat ett hem.
En filmadaption av Stephen King-romanen ”Geralds lek” har beställts av Netflix. Mike Flanagan, som fick stor uppmärksamhet för rysaren ”Hush” tidigare i år, kommer att regissera. Flanagan har försökt få till en filmatisering i några år, men inga studios har visat intresse. 
 
Flanagan har sagt i en intervju med Rue Morgue:
 
- Jag ser ”Hush” som min mest framgångsrika film. Jag får inte se Netflix tittarsiffror, men så som folk talar om den, har väldigt många sett den, och mottagandet har varit väldigt positivt. Sedan råkade Stephen King se ”Hush” hemma på Netflix och twittra om den. Det var fantastiskt. Och det fick oss att börja tala om en ”Gerald’s Game”-film igen. 
 
”Geralds lek” är en småskalig psykologisk thriller som utspelar sig på enbart en plats. Den berättar om en kvinna som råkar döda sin man när hon sitter fast med handklovar i deras säng i ett ödsligt beläget hus. Hon inser att det inte finns möjlighet att kalla på hjälp, samtidigt som något övernaturligt verkar iaktta henne.
 
- Eftersom ”Hush” gick så bra för Netflix har de sagt: ”Vi är verkligen intresserar av den här, och vi vill att du gör den på ditt sätt.” Det tar bort en stor del av pressen, och allt det där man måste tänka på när man släpper en film brett på bio, säger Flanagan. 
 
Regissören har också gjort skräckfilmerna ”Oculus” och den snart bioaktuella ”Ouija: Origin of Evil”
| 13 september 2016 07:15 |