Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 september 2017 | 10:50

Netflix första svenska originalserie är på väg

Netflix bekräftade idag att thriller-romanen "Störst av allt" kommer att göras om till tv-serie, det blir deras första svenska Netflix Original.
Glädjande nyheter för alla svenska serie-älskare! Netflix har idag bekräftat att de kommer att göra ett svenskt Netflix Original baserat på Malin Perssons bästsäljande thriller-roman, "Störst av allt".
 
Romanen blev belönad som Årets bästa krimnalroman i fjol och har med andra ord en gedigen bas att bygga vidare på. Camilla Ahlgren ("Bron") har fått jobbet att skriva manuset för serien, med Pontus Edgren som producent ("Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"). Produktionen är planerad att dra igång under 2018.
 
Netflix beskriver själva premissen för sin nya tv-serie i ett pressmeddelande:
 
"När en skolskjutning sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj."
 
Netflix har även köpt de globala rättigheterna till FLX-producerade "Bonusfamiljens" första och andra säsong. Felix Herngrens produktionsbolag FLX kommer även att vara involverade i produktionen av "Störst av allt".
 
"Det är både en stor ära och utmaning att jobba med FLX och Netflix för "Störst av allt". Jag vill berätta historien från huvudpersonen Majas perspektiv; hennes berättelse väcker frågor om skuld, ansvar, straff och befrielse. Den fungerar som en spegel för vår tid samtidigt som den är både en spännande thriller och en rörande kärlekshistoria", säger Camilla Ahlgren.
 
Erik Barmack, VD för internationella originalserier, hos Netflix passar också på att hylla Sverige i pressmeddelandet:
 
"Sverige har en stark tradition med många stora kriminalromaner och serier och vi har letat efter något speciellt inom den genren. Vi är glada över att få förverkliga Malins stora roman och jobba med Camilla, en av de bästa tv-skribenterna globalt."
 

Läs också: Inspelningsstart för danska Netflix-serien "The Rain"

 
Har du hunnit läsa Malins thriller-roman ännu? Tror du att den kommer att passa som en Netflix-serie? Kommentera gärna nedan!
| 7 september 2017 10:50 |