Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 januari 2023 | 14:30

Netflix dumpar två färdiga filmer

Streamingjätten har valt att inte distribuera filmerna ”The Inheritance” och ”House/Wife”, trots att de är redan är inspelade.
Netflix hakar på en ny, lite tråkig trend i underhållningsbranschen - att ställa in titlar som är färdiga att släppas för publiken. Denna gång gäller det filmerna ”The Inheritance” och ”House/Wife” som är färdigproducerade men nu får se sig om efter distribution på annat håll då Netflix valt att inte släppa dem på sin egen tjänst, skriver Hollywood Reporter.
 
”The Inheritance” är en skräckthriller av Alejandro Brugués (”Juan of the Dead”) om en miljonär som bjuder hem sina barn på sin födelsedag och tvingar de att hjälpa honom lista ut vem som försöker döda honom. ”House/Wife” är regisserad av prisbelönade Danis Goulet.
 
Båda filmerna skulle släppas på Netflix som nu av okänd anledning ställt in planerna. Det återstår att se om de plockas upp på annat håll.
 
Tidigare har samma öde skett då HBO Max valde att lägga både DC-filmen ”Batgirl” och animerade ”Scoob!: Holiday Haunt” på hyllan. Paramount+ ställde in en filmversion av ”Workaholics” bara fem veckor innan inspelningen skulle starta. Även flera Netflix-serier har lagts ner trots popularitet hos tittare. Vi kan hoppas att denna trista trend får ett slut så att projekt som flitiga talanger lagt ner jobb på får nå ut till tittarna.
 
 

Se trailern till Netflix storfilmer 2023:

 
| 28 januari 2023 14:30 |