Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2023 | 12:50

Netflix-chefen: "Vi har aldrig lagt ner en framgångsrik serie"

Tycker du att Netflix verkar skrota dina favoritserier lite väl ofta? Ted Sarandos förklarar varför.
Netflix lade ner över 20 serier under förra året, bland annat mycket i sci-fi- och fantasygenren - till fansens förtvivlan.
 
Men det finns alltid en god anledning, menar VD:n Ted Sarandos. Om affärerna ska gå runt får man ibland ta risken med besvikna tittare. I en intervju med Bloomberg fick Sarandos kommentera hur han ser på nedläggningar som väcker ilska i sociala medier:
 
- Vi har aldrig lagt ned en framgångsrik serie. Många av de här serierna hade goda avsikter, men de tilltalade en mycket liten målgrupp på en mycket hög budget. Nyckeln är att prata med en liten publik på liten budget och en stor publik på stor budget. Om man gör det bra så kan man fortsätta för alltid.
 
Ted Sarandos, seriemördare.
 
Klara besked från bossen. Om din favoritserie blivit dödad på sistone, så beror det på att tittarsiffrorna inte är tillräckligt starka. Bland de mest uppmärksammade nedläggningarna under vintern finns det tyska mysteriet "1899" som avslutade sin första och enda säsong med flera olösta frågor.
 
Nytt ledarskap hos Netflix
 
I slutet av förra veckan avgick Netflix medgrundare Reed Hastings som vice-VD. Han stannar dock kvar i styrelsen, och lämnar över sitt tidigare jobb till Greg Peters, som nu delar på VD-ansvaret ihop med Ted Sarandos.
 
Med 209 miljoner betalade prenumeranter världen över är Netflix fortfarande en av de allra största streamingtjänsterna. Men som många andra aktörer tvingas de att göra en del smärtsamma ekonomiska beslut, som i slutändan påverkar tittare.
 
Under 2023 planerar man bland annat att gå hårt åt alla som delar sina lösenord med vänner eller familj.
| 24 januari 2023 12:50 |