Film

Skribent

Tobias Andersson

23 december 2022 | 18:00

2023 markerar slutet för Netflix lösenordsfuskare

Från och med nästa år tar Netflix i med hårdhandskarna mot alla som delar lösenord, något som kommer att påverka omkring 100 miljoner tittare.
Brukar du dela konto med kompisgänget, grannen eller kollegan? År 2023 sätter Netflix stopp för det – då de planerar att lansera nya verktyg för att få slut på lösenordsdelningen. Men misströsta inte, det kommer fortfarande vara okej att dela Netflixkonto inom ditt hushåll, enligt källor till Daily Mail.
 
Kunder som delar konto med folk som de inte bor med är ett stort problem för streamingjätten. Nu hoppas de att nya metoder ska vända företagets dystra siffror och ge nya intäkter. Vilka verktyg det rör sig om är ännu inte bekräftat men vi ska nog förvänta oss att Netflix kommer börja spåra IP-adresser för att hitta lösenordsfuskare, rapporterar Wall Street Journal.
 
Man räknar med att över 100 miljoner tittar på Netflix med ett lösenord de lånat av någon annan.
 
Ajdå...Det blir inget mer "Stranger Things"-tittande för den som snyltar på polarens konto.
 
Under årets lopp har Netflix testat en ny metod i Sydamerika där de uppmuntrar sina kunder att koppla på fler kontomedlemmar som man inte bor med för en extra slant i månaden. En kostnad som motsvarar 30 till 40 kr i Sverige. Allt för att snåljåpen till granne också ska kunna kika på ”Stranger Things” med samvetet i behåll. Denna möjlighet att kunna utöka sitt abonnemang kommer sannolikt att lanseras på flera kontinenter under 2023.
 
Ännu är inget officiellt bekräftat av Netflix, men vi ska nog räkna kallt med att det inom en snar framtid kommer dyka upp flera metoder för att få stopp på snyltarna.
 
 
Tycker du att det är rätt väg att gå för Nettflix?
| 23 december 2022 18:00 |