Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 mars 2022 | 08:30

Netflix testar ny metod för att stoppa lösenordfusk

Delar du konto med dina föräldrar, syskon eller bästa vännen? Det kan vara helt okej - om du betalar extra.
Att flera delar på samma Netflixkonto i ett hushåll är inte konstigt. Egna profiler har gjort det lätt för familjemedlemmar att streama vad de vill, samtidigt.
 
Många väljer också att dela lösen med folk som de inte bor med och där börjar det kännas problematiskt för Netflix. Även om streamingjätten har sett mellan fingrarna på snyltare genom åren, så håller det kanske inte i längden när konkurrensen blir allt större. I ett blogginlägg skriver Netflix att snyltgäster "påverkar våra möjligheter att investera i nya filmer och serier för våra medlemmar".
 
Nu testar man nya metoder: istället för att förbjuda fusket vill man uppmana kunder att betala extra för att "koppla på fler medlemmar på sitt konto". Upp till två personer som du inte bor med kan bjudas in och få sin egna profil, med personlig inloggning.
 
Detta provas på medlemmar med Standard- och Premium-plan och inledningsvis bara i tre länder: Chile, Costa Rica och Peru. Den extra kostnaden ligger på ca 30 kr i månaden.
 
Det innebär att din mamma, lillsyrran eller snåla bästisen som bara måste se "Bridgerton" säsong 2 kan få göra det, medan du behåller ett gott samvete. Just nu är det dock inte klart om funktionen kommer att rullas ut i världen efter det pågående testet. 
 
Betala mer och dela ditt Netflix med andra - låter det som en bra lösning? Kommentera gärna.
| 17 mars 2022 08:30 |