Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2017 | 16:01

Nej, ”Justice League” blir inte tre timmar lång

Zack Snyder förnekar själv ryktet om superhjältefilmens episka längd. En film som för övrigt inte är på långa vägar färdigklippt.
Marvel och DC:s filmer blir bara längre och längre. Titlar som ”Avengers: Age of Ultron”, ”Captain America: Civil War” och ”Batman v Superman” har hållit oss i biostolen i närmare 2,5 timme vardera. 
 
Därför lät det inte helt osannolikt att ”Justice League” skulle bli närmare tre timmar lång. Men stämmer ryktet? Knappast.
 
Det hela började med att IMDb listade filmens spellängd som 2 timmar 50 minuter. Något som många sajter och filmbloggar därute spred som fakta. Men ”Justice League” med premiär om sju månader är långt ifrån färdig, och av med lite sunt förnuft och källkritiskt tänkande kan man räkna ut - ingen vet ännu hur lång filmen blir.
 
 
 
Om det inte övertygar dig. har regissören själv avfärdat ryktet med en ironisk tweet. När han blev tillfrågad om spellängden på Twitter skämtade han: ”Jag visade upp första versionen av filmen för IMDb, är det inte så Warner Bros gör?”
 
Kanske var det ett misstag av IMDb, eller ett tidigt aprilskämt från ett DC-fan. Kanske kommer ”Justice League” faktiskt att bli den längsta superhjältefilmen någonsin - Zack Snyder satte ribban högt med ”Watchmen” (2 timmar 42 minuter), men än så länge leder Christopher Nolans ”The Dark Knight Rises” som är två minuter längre. Vi lär få veta säkert först i början av november.
 
Kom ihåg till dess att vem som helst kan uppdatera informationen på IMDb, och ibland slinker sådana felaktigheter (och rentav dumheter) igenom.
 
Blev du besviken eller kanske lättad? Kommentera nedan.
| 31 mars 2017 16:01 |