Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 december 2014 | 09:00

Årets filmer #18: Inside Llewyn Davis

MovieZines skribenter räknar ner 2014 års bästa filmer. Bröderna Coen står för dagens bidrag.
Vår julkalender i år går lite bakvänt. Vi räknar nämligen ner från 24 till 1, och det handlar såklart om de bästa filmerna vi såg under 2014. MovieZines recensenter har gemensamt satt ihop listan som blandar både brett och smalt, snackisar och doldisar. Idag har turen kommit till…

18. Inside Llewyn Davis


Varje ny film av Joel och Ethan Coen är en njutning, och tänk bara när de kryddar det med sköna folksånger från 1960-talets New York! Titelrollen spelas av Oscar Isaac (närmast "Star Wars"-aktuell) som får fin uppbackning från Justin Timberlake, Carey Mulligan och en mystisk katt (som enligt diverse fanteorier är bra mycket viktigare för handlingen än vad man först kan tro). 

"Inside Llewyn Davis" hör inte till bröderna Coens bästa, men vad gör det när de håller, som alltid, en hög medelnivå noterar vår recensent Lotta Zachrisson i sin recension:

"Underbar folkmusik från tidiga 60-talet, vackert framförd av huvudrollsinnehavaren Oscar Isaac, som är som gjord att spela titelpersonen. Historien antar dock en sådan nedstämd ton och humorn blir aldrig skruvad nog för att göra detta till en av Coens toppar. Att filmen ändå håller sådan hög kvalitet är verkligen ytterligare ett bevis på brödernas storhet."


Årslistan så här långt:
| 7 december 2014 09:00 |