Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2014 | 09:00

Årets filmer #24: Apornas planet - Uppgörelsen

Häng med när MovieZines redaktion räknar ner de bästa filmerna från 2014!
Vår julkalender i år går lite bakvänt. Vi räknar nämligen ner från 24 till 1, och det handlar såklart om de bästa filmerna vi såg under 2014. MovieZines redaktion har gemensamt satt ihop listan som blandar både brett och smalt, snackisar och doldisar. 

24. Apornas planet: Uppgörelsen


"Cloverfield"- och "Let Me In"-regissören Matt Reeves fick det tuffa uppdraget att följa "Apornas planet: Revolution". Man kan lugnt säga att han rodde det i hamn. Är det rentav en uppföljare överlägsen första filmen? Det tycker vi!

"Man får mycket för pengarna", skriver Jake Bolin i sin recension av en av sommarens storfilmer. "För att vara den åttonde installationen i en franchise som har levererat mycket ofrivillig buskis genom åren är filmen både oväntat intelligent och djärvt känslosam. Det bådar gott för fortsättningen". 

"Apornas planet: Uppgörelsen" blev både en av den här sommarens mest framgångsrika blockbusters men också den mest hyllade. Förutom att vara en underhållande popcornrulle är den även en ny milstolpe för Andy Serkis och performance capture-teknologin. Fejkapor har aldrig sett så skrämmande verkliga ut. 


Reeves regisserar även "Apornas planet 3" som vi ser fram emot under 2016.

Tävling: Håll koll på instagram.com/moviezine där du snart kan vinna filmen på Blu-ray!

| 1 december 2014 09:00 |