Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 december 2014 | 07:00

Årets filmer #21: Captain America - The Winter Soldier

MovieZines redaktion räknar ner de bästa filmerna från 2014.
Vår julkalender i år går lite bakvänt. Vi räknar nämligen ner från 24 till 1, och det handlar såklart om de bästa filmerna vi såg under 2014. MovieZines recensenter har gemensamt satt ihop listan som blandar både brett och smalt, snackisar och doldisar. Idag har turen kommit till...

21. Captain America: The Winter Soldier


Också känd som "Captain America: The Return of the First Avenger", här är Caps andra egna film mellan två Avengers-rullar. Medan Chris Evans växte in i superhjältedräkten, såg till att skaka om Marvels värld, och göra den första konspirationsthriller-doftande serietidningsfilmen. Resultatet blev både spännande och underhållande.

"Filmen kombinerar det sedvanliga råröjet med tydlig karaktärsutveckling", skrev Jake Bolin i sin recension, och hyllade också filmskaparna för deras val:

"Regisserande bröderna Joe och Anthony Russo hanterar de många slagsmålsekvenserna på ett utmärkt sätt - de undviker alltså som många kollegor att skaka kameran som en maracas i syfte att framkalla intensitet - och de tycks vilja hålla CGI-effekterna på ett minimum."


Årslistan så här långt:

| 4 december 2014 07:00 |