Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 december 2014 | 07:00

Årets filmer #20: Foxcatcher

Bakom dagens lucka hittar vi ett nervpirrande drama med fantastiskt skådespeleri.
Vår julkalender i år går lite bakvänt. Vi räknar nämligen ner från 24 till 1, och det handlar såklart om de bästa filmerna vi såg under 2014. MovieZines recensenter har gemensamt satt ihop listan som blandar både brett och smalt, snackisar och doldisar. Idag har turen kommit till…

20. Foxcatcher


"Foxcatcher" har ännu inte haft sin svenska biopremiär, så desto mer att längta till. Några av oss har fått smygtitta på filmfestivaler och det räckte gott och väl för en placering på listan över årets bästa filmer.

"Moneyball"-regissören Bennett Miller har denna gång filmat en historia lika osannolik som den är i högsta grad verklighetsbaserad. Här möter vi Channing Tatum som en ambitiös wrestlingstjärna, som hittar en oväntad mentor och fadersfigur i miljardären spelad av Steve Carell. Man kan nog inte komma längre ifrån de roller vi är vana att se dem i. Här finns inget utrymme för humor, bara stillsamma betraktelser av ångestfyllda män. Och några av årets bästa rollprestationer, förstås. Årslistan så här långt:

| 5 december 2014 07:00 |