Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 september 2023 | 21:00

Natalie Portman vs. Julianne Moore i trailern till ”May December”

Det är drama med stora chanser till Oscars när tidigare vinnarna Julianne Moore och Natalie Portman möts i dramat ”May December”. Se trailern här!
20 år efter en internationell skandal rörande en lärarinna och hennes minderåriga älskare så får en skådespelare (Natalie Portman) i uppdrag att spela den förstnämnda i en film. Som research besöker hon det numera gifta paret för att lära känna kvinnan (Julianne Moore) men tar kanske sitt jobb på lite väl stort allvar...
 
När stjärnorna Moore och Portman möts för första gången, dessutom i ett löst verklighetsbaserat drama av Todd Haynes, kan du lita på att det luktar Oscar. Moore och Portman har båda tidigare vunnit, för ”Still Alice” respektive ”Black Swan”, men nu ser det ut som om det kan bli en andra vinst för en av dem - eller båda.
 
Detta är dessutom femte samarbetet mellan Moore och Haynes, efter ”Safe”, ”Far from Heaven” (som gav skådespelaren hennes tredje Oscarsnominering), ”I’m Not There” och ”Wonderstruck”. Haynes har oförtjänt ignorerats av Oscarsjuryn med undantag för en nominering för manuset till ”Far from Heaven” så kanske kan det bli hans tur denna gång. Då den är löst baserat på ett verkligt fall så kan den med Oscarsjuryns förkärlek till biopics ligga extra bra till.
 
Filmen fick en fyra i betyg av Moviezine:s Jonna Vanhatalo och i hennes recension från 27 maj i år skrev hon att ”bara en väldigt begåvad och ömsint regissör kan berätta om detta känsliga ämne, hela tiden med glimten i ögat.”
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har svensk premiär 8 mars 2024.
 
Har du lust att se ”May December”?
| 26 september 2023 21:00 |