Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 november 2013 | 16:01

Namn till "12 Monkeys"-serien klara

Nu har flera roller blivit tillsatta till science fiction-kanalen Syfys TV-version av "De 12 apornas armé".

Det är snart 20 år sedan Terry Gilliams sciencefictionthriller "De 12 apornas armé" gick upp på biograferna. I huvudrollen som tidsresenären Cole - den ende som kan rädda mänskligheten från ett mördarvirus - sågs då Bruce Willis. 

I Syfys TV-pilot "12 Monkeys", som MovieZine tidigare skrivit om, är det "Nikita"-stjärnan Aaron Stanford som ska göra Willis roll. Han får sällskap av "Nikita"-kollegan Noah Bean, Amanda Schull ("Suits") och Željko Ivanek ("Damages"). Detta meddelar Deadline.

Amanda Schull ska spela Cassandra Railly (hennes motpart i filmen, Kathryn Railly, spelades av Madelene Stowe), en skicklig doktor som tvingas välja mellan sitt perfekta liv eller att hänga på Coles till synes omöjliga och farliga uppdrag. Bean spelar Aaron Marker, en politisk strateg, som får se sitt förhållande till Railly raseras på grund av Cole och som dras in i konspirationen som hotar världen. 

Ivanek, som gjort sig ett namn på att spela skumma politiker/affärsmän, kommer inneha rollen som Leland Frost, en riskkapitalist och filantrop som under en charmerande yta döljer en hänsynslös ambition som kan driva mänskligheten i graven.

Inspelningarna av piloten sätter igång nu i december.

| 23 november 2013 16:01 |