Film

Skribent

MovieZine

5 juli 2017 | 12:00

Nackdelen med att regissera en ”Star Wars”-film

Colin Trevorrow är lite ledsen sedan han fick möjligheten att filma ”Star Wars: Episod IX”.
De flesta skulle kunna offra sin högra hand för möjligheten att regissera en ”Star Wars”-film. Men allt är inte en dans på röda rosor för de filmskapare som fått den unika chansen genom åren. (Nej, jag pratar inte om Phil Lord och Chris Miller som fick sparken då de hade för kul med Han Solos prequel.)

Colin Trevorrow, mitt uppe i arbetet med ”Star Wars: Episod IX”, berättade nyligen för Empire om en stor nackdel med jobbet. Han får nämligen inte längre uppleva ”Star Wars” som ett fan i biostolen.

- Tyvärr blir Rian Johnsons film den första jag inte får se som vanlig biopublik. Jag fick det nöjet med "The Force Awakens". Jag kunde gå och se den med ett Star Wars-fan. Jag satt där bredvid min grabb och vi fnissade förtjust när öppningstexten kom, säger Trevorrow.
 
 
- Samma sak med ”Rogue One”. Jag såg den inte på förhand. Den tiden är över nu. ”Star Wars” ger mig inte längre den upplevelsen. Det är något sorgligt med det.

- Men jag skulle inte byta bort det, missförstå mig inte, tillägger han.

Den 13 december kommer Rian Johnsons ”Star Wars: The Last Jedi” på bio. Två år senare fortsätter sagan med ”Jurassic World”-regissören Colin Trevorrows ”Episod IX”, som ännu saknar en officiell undertitel.
 

Här är premiärdatum för alla kommande "Star Wars"-filmer...

| 5 juli 2017 12:00 |