Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2017 | 11:30

”Han Solo”-filmen blev en komedi, men Lucasfilm skrattar inte

Nya detaljer förklarar varför Phil Lord och Chris Miller fick sparken från inspelningen.
När man anlitar Phil Lord och Chris Miller, filmskaparna bakom ”Lego-filmen”, ”Det regnar köttbullar” och ”21 Jump Street”, kan man nog räkna med att grabbarna kommer vilja göra en rolig film.

Deras tankar om humor var dock inte riktigt i linje med vad Lucasfilm hade tänkt sig för filmen om Han Solo. Nya rapporter säger att de gärna gick ifrån manus för att låta skådespelarna improvisera fritt. 

- De trodde att de anlitades för att göra en Phil och Chris-film. Ibland ville de att skådespelarna skulle testa något annorlunda, säger en källa till Entertainment Weekly.
 
Till slut fick Kathleen Kennedy nog av att se tramsiga scener från inspelningarna. Lord och Miller ersattes snabbt av Ron Howard (”Inferno”), som onekligen kan hantera allvarliga storfilmer i sömnen. Howard twittrade inatt att han planerar att hedra det ”fantastiska jobb som redan har gjorts på filmen” och han lovar att leverera något som fansen kommer gilla.
 

 
Men vem kommer stå som regissör på den färdiga filmen? Variety försökte reda ut den känsliga frågan, men komplicerade regler hos Directors Guild of America gör det knepigt. Det är troligtvis upp till Lucasfilm att avgöra, även om regissörerna kan överklaga till DGA.
 
Den ännu namnlösa Han Solo-prequeln siktar fortfarande på biopremiär i maj 2018.
| 23 juni 2017 11:30 |