Film

Skribent

MovieZine

17 december 2016 | 13:00

Här är datum för alla kommande ”Star Wars”-filmer

Efter ”Rogue One”: de här titlarna och premiärdatumen har vi att se fram emot!
Lucasfilm och Disney planerar för ”Star Wars”-filmer årligen fram till åtminstone år 2020. Vi har redan fått njuta av "The Force Awakens" och bioaktuella "Rogue One", och härnäst väntar ytterligare en del i huvudsagan; "Episod VIII".

Här är filmerna och premiärdatumen att hålla koll på:


"Star Wars: Episod VIII" (15 dec 2017)
När den nya trilogin dundrar vidare tar Rian Johnson (”Looper”) över tyglarna från J.J. Abrams. Daisy Ridley och John Boyega upprepar sina roller, och vi lär snart få lägga ögonen på den allra första trailern.


"Han Solo: A Star Wars Story" (25 maj 2018)
Den länge omtalade filmen om en ung Han Solo blir verklighet år 2018. Inte mycket är känt om handlingen än så länge, men kanske får vi se hur Solo vann Millennium Falcon från Lando Calrissian, långt innan han drogs med på äventyr med Luke och Leia. Lawrence Kasdan är med och skriver manus åt regissörerna Phil Lord och Chris Miller ("Lego-filmen" och ”21 Jump Street”) och Alden Ehrenreich, känd från "Beautiful Creatures", ska spela huvudrollen.

"Star Wars: Episod IX" (2019)Hoppas ni gillade ”Jurassic World”, för det blir regissören Colin Trevorrow som gör den sista filmen i den nya trilogin. Här kan vi knappt ens spekulera om vilka som är med eller vad det handlar om, men troligen väntar en sista stor uppgörelse med The First Order...

Okänd spinoff (2020)
Det fanns långt gångna planer på att göra en spinoff om allas vår favoritprisjägare; Boba Fett. "Fantastic Four"-regissören Josh Trank hade fått uppdraget, och enligt rykten hade arbetet kommit så långt att diverse konceptskisser var på väg att visas upp. Sedan hoppade Trank av, och nu står vi i ingenmansland. Disney lär fortfarande vilja ha en "Star Wars"-film till år 2020, men vad den ska handla om är alltså oklart just nu. Har du något förslag? 

Vilken av alla dessa "Star Wars"-filmer ser du mest fram emot?
| 17 december 2016 13:00 |