Film

Skribent

MovieZine

9 februari 2018 | 06:00

MovieZine rekommenderar: ”The Florida Project”

Sean Bakers humoristiska och gripande skildring av en sommar i Florida är det bästa du kan se på bio just nu.
Under rubriken ”MovieZine rekommenderar” tipsar vår redaktion om aktuella filmer som förtjänar att upptäckas av en stor publik. Här lyfter vi fram kvalitetsfilmerna vi älskar, både kommersiella och konstnärliga, som tänker i nya banor, bryter mönster och överraskar sin publik. Helt enkelt grymma filmer som underhåller dig och tar med dig på en oförglömlig resa.
 
 
"The Florida Project" är en både gripande och härligt upplyftande dramakomedi som fångar den oskyldiga barndomen, en tid då allt känns möjligt. Här möter vi Moonee, som busar runt med sina kompisar på motellet där hon bor med sin mamma. Men livet är inte bara en lek, och genom barnens ögon ser vi också de fattiga föräldrarna som med nöd och näppe skrapar ihop till hyra och mat.
 
Regissören Sean Baker briljerade med sin genombrottsfilm "Tangerine" häromåret, också det en kärleksfull skildring av människor utanför samhället. För sin roll som fastighetsägaren Bobby i "The Florida Project" har Willem Dafoe fått en Oscarsnominering.
 
Men framför allt är det Brooklynn Princes film. Det lilla stjärnskottet är en otrolig naturbegåvning, som stjäl varje scen med sina smarta oneliners. Brooklynn har vunnit flera priser under hösten och är en nykomling att hålla ögonen på.
 
"The Florida Project" har biopremiär idag.
| 9 februari 2018 06:00 |